Huisartsenpraktijk Mw. N.M. Ferguson

Covid-19 Vaccinatie

Jammer genoeg is de vaccinatie voor COVID19 niet zo makkelijk als de jaarlijkse griepvaccinatie. De vaccinaties komen steeds met een paar tegelijk beschikbaar, ze moeten soms onder bijzondere omstandigheden worden bewaard en er zijn verschillende vaccins die elk bij andere groepen moeten worden gegeven. Echt heel ingewikkeld allemaal. Op deze pagina vindt u de informatie over het prikken door de huisarts.Alles over de vaccinatiesDe informatie over de vacinaties verandert zowat dagelijks. Wij kunnen dat niet hier bijhouden.

Hieronder de plekken waar ze dat wel doen:

  • Thuisarts.nl: Informatie over prikken tegen Corona
  • Rijksoverheid 22 vragen over de coronavaccinatie
  • RIVM COVID19-vaccinatie

 

Vaccinatie in onze praktijk

We hebben nog geen bericht gehad wanneer wij gaan starten. Dat wordt per regio geregeld. Wel weten we al een beetje wie we gaan prikken.Als eersten zijn aan de beurt:

  1. mensen geboren in het jaar 1956 en 1957 (die hebben we op onze lijst)
  2. mensen met het syndroom van Down (trisomie 21)
  3. mensen met fors overgewicht (een BMI van 40 of hoger)

Voor groep 2 en 3 is het voor ons lastig om precies te weten wie dit zijn. Soms staat dat niet of niet goed in ons medisch dossier. Als u denkt dat u of een gezinslid van u bij deze groepen hoort, vul dan het onderstaande formulier in. Bent u niet zeker van uw BMI, check dat dan hieronder op onze BMI-rekenmachine.