Wist u dat? 

Op mijngezondheid.net kunt u e-consulten aanvragen en online afspraken maken!

www.mijngezondheid.net 

 

De praktijk gaat op vakantie! Vanaf maandag 15 juli tot en met 26 juli is de praktijk gesloten. Wij zijn maandag 29 juli weer aanwezig. 

Kijk onder het 'kopje' waarneming welke praktijk u kunt bellen voor spoed of klachten die niet kunnen wachten tot na onze vakantie.

Geneesmiddelen mee op reis

Gebruikers van geneesmiddelen die onder de opiumwet vallen kunnen deze niet zomaar meenemen naar het buitenland. Hiervoor is een verklaring nodig.

Wat zijn Opiumwetmiddelen?

Een opiumwetmiddel is een stof met een bepaalde werking op het menselijk bewustzijn. Deze middelen worden ook wel ‘verdovende middelen’, ‘narcotica’ of ‘drugs’ genoemd. Een groot aantal geneesmiddelen bevat zo’n opiumwetmiddel. Opiumwetmiddelen vallen onder de opiumwet en zijn verdeeld in twee lijsten.

Voor de complete lijsten I en II ga naar de website: HET CAK

 

Verklaringsformulier

Er bestaan twee verschillende verklaringen:
• Schengenverklaring voor reizen binnen het Schengengebied.

Schengenverklaringsformulier

Schengenlanden
De Schengenlanden zijn België, Malta, Denemarken, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Estland, Oostenrijk, Finland, Polen, Frankrijk, Portugal, Griekenland, Slovenië, Hongarije, Slowakije, Italië, Spanje, Letland, Tsjechië, Liechtenstein, IJsland, Litouwen, Zweden, Luxemburg en Zwitserland.

 

• Engelstalige medische verklaring voor reizen buiten het Schengengebied.

Engelstalige medische verklaring voor de arts

 

*Let op, de verklaringen moeten gecontroleerd worden door het CAK. Wanneer u buiten het Schengengebied reist, dient het ook gelegaliseerd te worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

*Waarschuwing: reizen naar het buitenland zonder verklaring voor een geneesmiddel dat onder de opiumwet valt is strafbaar.

Op de website Het Cak staat alle informatie over reizen met medicijnen.
Ook kunt u bellen naar: Tel: 0800 - 2108