Wist u dat? 

Op mijngezondheid.net kunt u e-consulten aanvragen en online afspraken maken!

www.mijngezondheid.net 

 

De praktijk is gesloten op vrijdag 26 januari, vrijdag 9 februari en 16 februari t/m 23 februari 2024

 

Beste patiënt,

We willen u op de hoogte stellen dat wij i.v.m. drukte langere wachttijden hebben aan de telefoon en voor afspraken maken.

In de wintertijd is het altijd drukker en daarom loopt de wachttijd voor een niet spoed klacht op tot een week. Wij kunnen mensen met langer bestaande klachten niet meer dezelfde dag of week zien zoals u gewend was. De assistente vraagt uw klacht daarom uit om de spoed in te schatten.

We proberen patiënten met spoedklachten dezelfde dag een afspraak aan te bieden.  

Wij vinden dit erg vervelend en hopen dat u begrip kunt opbrengen voor de langere wachttijden. Wij willen u vragen niet naar de balie te komen voor afspraken, dit vooral omdat de klachten uitvragen aan de balie moeilijk gaat i.v.m. privacy en hierdoor de wachttijden aan de telefoon nog langer worden.

U kunt via mijngezondheid.net een e-consult sturen voor kleine klachten of vragen. De e-consulten proberen wij dezelfde dag te beantwoorden maar dit kan soms ook de dag erna zijn.

Recepten kunnen aangevraagd worden via de site en de receptenlijn, dit is voor u sneller aangezien u niet aan de telefoon hoeft te wachten maar ook houden we de wachtrij aan de telefoon zo korter.

Als tip willen wij meegeven dat u altijd kunt kijken op thuisarts.nl of moetiknaardedokter.nl.

 

Nogmaals dank voor u begrip.


Met vriendelijke groet,

Team huisartsenpraktijk Ferguson

Deelname praktijk wetenschappelijk onderzoek Erasmus mc

Onze huisartsenpraktijk stelt gegevens ter beschikking voor wetenschappelijk onderzoek van het Erasmus MC. Voor dit onderzoek zijn medische gegevens nodig van vele duizenden patiënten over een lange periode. De basis hiervoor zijn de gegevens die uw huisarts bij uw bezoek vastlegt in de computer. Uw naam en adres blijven alleen bij uw huisarts bekend. Uw zorggegevens worden vóór gebruik in de database gepseudonimiseerd. Dit betekent dat de gegevens anoniem zijn voor de onderzoeker, en dat alleen uw huisarts, als het nodig is, uw identiteit weer kan achterhalen.

Het doel van dit onderzoek is om de zorg voor de inwoners van Nederland en in het bijzonder van de regio Rijnmond  te verbeteren.

Dit onderzoek wordt gedaan door de afdeling Medische Informatica en de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC. De afdeling Medische Informatica richt zich op heel Nederland en doet dit onder de noemer ‘IPCI’ (Integrated Primary Care Information). De afdeling Huisartsgeneeskunde concentreert zich op de regio Rijnmond onder de noemer ‘Rijnmond Gezond’. De data die deze twee afdelingen gebruiken zijn hetzelfde, de vragen die ze ermee gaan beantwoorden kunnen wel wat verschillen.

Vragen die beantwoord kunnen worden met deze data zijn bijvoorbeeld:

·         Leidt gebruik van een geneesmiddel tot het verdwijnen van de klachten en hoe snel?

·         Hoeveel en welke bijwerkingen treden er op bij de verschillende geneesmiddelen?

·         Hebben kinderen die wonen in de meest vervuilde wijken van Rijnmond vaker lichamelijke klachten?

Wat zijn risicofactoren voor veel voorkomende aandoeningen?
U kunt op de beide websites meer lezen over het onderzoek binnen de twee projecten.

 

Uw gegevens

Wij mogen uiteraard niet zomaar uw gegevens delen met de onderzoekers. Deze gegevens zijn beschermd volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO).

Gegevens zoals uw naam, adres, woonplaats en BSN worden dan ook niet doorgegeven aan de onderzoekers. De onderzoekers kunnen niet zien van welke patiënt deze afkomstig zijn.

Heeft u bezwaren tegen het gebruik van uw gegevens voor dit onderzoek, meldt dit dan bij uw huisarts of de praktijkassistente. Uw gegevens zullen dan niet worden gebruikt.